Tåget består av tre stycken vagnar med plats för 15 personer i varje vagn och ekipaget dras av en traktor.

Ett intercom-system finns installerat ombord på tåget med högtalare i alla vagnar. Våra guider är utrustade med headset-mikrofon och det finns möjlighet att spela musik och guida under resans gång.

Vår vanligaste tur ser i dagsläget ut på följande sett:

Vi hälsar välkomna nere vid Långegärde brygga på Sydkoster och påbörjar vår guidade färd mot Ekenäs. Vi har ett kortare stopp vid kyrkan där vi går in och vår guide berättar. Vissa grupper föredrar att istället gå upp på Valfjäll som är en utsiktsplats med sikt åt alla väderstreck. En klar dag ser vi tydligt den vackra Koster-arkipelagen med fyrar mm, och både Svenskt och Norskt fastland samt skymtar Väderöarna i söder.

Sedan fortsätter färden mot Ekenäs. Väl framme kan Ni avnjuta en god lunchbuffé på Ekenäs hotell eller äta fisk på Kosters Rökeri. Självfallet ingår en kaffe och en småkaka på maten.

Medan Du befinner dig i Ekenäs vill vi rekommendera ett besök på Naturum som är ett bemannat informationscentrum där du som besökare kan se den fina utställningen, ställa frågor om nationalparken, få kartor och hitta mycket information.

Hör av Dig med dina önskemål så gör vi allt vi kan för att Ni ska få en fantastisk upplevelse på vår vackra ö.

 

Rasturangerna:

Kostergården
Ekenäs hotell
Kosters Rökeri
Kosters trädgårdar